Pete Bog

Historie  Repertoire  Bezetting  Bestuur

Pete Bog’s Bigband bestaat sinds 2 November 1995, inmiddels bijna 25 jaar. In die tijd is het orkest op de meest uiteenlopende locaties aangetroffen: De Bloemhof, theaterbegeleiding in Mijdrecht, kroegen, vele festivals, feesttenten, de kinderboerderij, optredens in de Oude Veiling in Aalsmeer, op wereld MS dag en in de succesvolle theaterproductie: ‘Lichtemaankweker”.   13 blazers en een 5 koppige ritmesectie, variërend in de leeftijd van 20 tot 70 jaar, worden strak in de hand gehouden (en af en toe ook losgelaten) door de dirigent Gerard Kleijn.

Op strategische plekken in de band zitten heerlijke solisten die de zaak nog verder op kunnen zwepen. Toch zijn we ook in staat dienstbaar te spelen getuige onze optredens op verschillende (nieuwjaars-)recepties voor de Gemeentes Aalsmeer en de Ronde Venen en voor een stijldansend publiek.

Pete Bog’s Bigband heeft al met vele fantastische zangeressen gewerkt en we zijn nu heel blij met onze eigen zangeres Heidy Crooymans. Deze zangeres van oa. de Bakerstreet Band heeft haar opleiding aan het conservatorium van Hilversum genoten en haar fantastische stem vlijt zich soepel rond iedere jazzstandard of popnummer.

De geschiedenis van deze Bigband gaat terug tot aan de jaarlijkse ‘Dag van de muziek’ in 1995, een gezamenlijk project met Aalsmeerse muziekverenigingen en de Streekmuziekschool. Hierbij werden drie gelegenheidsorkesten samengesteld, waaronder ook een Bigband. Ze repeteerden één dag en sloten de dag af met een groot concert. Voor de bigband bleef het niet bij een gelegenheid en onder leiding van vakkundig docent Paul Beugels werd de Hint Bigband opgericht.

De Bigband heeft een tijd lang opgetreden onder de naam Hint Bigband, gekoppeld aan de gelijknamige muziekschool in Aalsmeer, Uithoorn en de Ronde Venen onder leiding van dirigent Leon van Mil. Toen de Hint in 2012 werd opgeheven, ging de band door onder een andere naam: Pete Bog’s Bigband. De naam is een verbastering van de Engelse woorden peat en bog, dat iets als ‘veengrond’  betekent.

Reacties zijn gesloten.